Wednesday, April 1, 2009

Vi slutter aldri å gi alt for Norge!

Etter et magert ´08 er det nok en gang håp i Norges langstrakte land. Vi var nede i en dyp dal, tapene var mange og stolte øyeblikk uteble. Ullevaal var ikke lenger det fortet det hadde vært. Publikum falt fra og landslaget hørte kun sporadisk applaus fra glisne tribuner. Allikevel var det noen iherdige sjeler som aldri ville gi opp, de ville vise landslaget at de hadde troen. Kamprop og sanger kom slag i slag – de ville!

Den sarkastiske humoren, den frodige latteren og hans sterke utbrudd mot pressen var borte. Engasjementet som trengs fra en landslagstrener var forsvunnet. Med all mulig respekt for Åge Hareide og hans kvaliteter var det dessverre slutt på overskuddet – Norge ropte på nytt blod i sjefsstolen.

Kandidatene var mange. Trond Sollied, Ståle Solbakken og Guus Hiddink ble nevnt – slett ingen smågutter i internasjonal fotball. Det ble avholdt avstemninger og store navn utbasunerte sine meninger.


DRILLO!

Det ble Egil Roger ”Drillo” Olsen! Ingen så den komme. Skulle den gamle trenerlegenden gjenoppstå og nok en gang vise sin storhet? Han hadde jo prøvd seg flere steder uten veldig stor suksess. Skeptikerne var ikke få, og undertegnede skal være den siste til å nekte for en dårlig magefølelse.

90-tallet var en eneste stor opptur for det norske landslaget – og Drillo i førersetet viste seg som en magiker ved taktikktavlen. Norges fotballinteresse var ved bristepunktet. Spesielt en tidligere nevnt gruppe stod Drillos hjerte nær.
Oljeberget.

Oljeberget ble startet under VM-kvalifiseringen til VM ´94. Engasjementet var på topp, og med Drillo som sjef for landslaget var stemningen til å ta og føle på. I ´96 var det slutt, men ikke for godt! I 2007 pustet en gruppe Norge-entusiaster nytt liv i Oljeberget-flammen – og Norges utvalgte menn skulle nok en gang få sin høyst fortjente støtte av Oljebergere.

Forhåpentligvis vil du også høre oss synge sanger til støtte for landslaget – og skulle du mot formodning ikke gjøre det, ja, da kan du sannelig ble med og hjelpe oss i gang! Oljeberget er ikke noen supportergruppe med gruppen i fokus, vi har landslaget i fokus, og for å hjelpe landslaget trenger vi også hele Ullevaals støtte! Vi vil se engasjement, glede, sinne og fullstendig galskap – det er nemlig lov på en fotballbane!

Ønsker du å bli en del av Oljeberget? Det er ingen sak. På www.oljeberget.no finner du alt du trenger å vite. For den nette sum av 300,- vil du få rabatt på kamper, fantastiske bortekamper (ikke minst den svært avgjørende bortekampen mot Nederland), stå med en gjeng som er minst like glad i Norge som deg selv og sikker billett til alle kamper. For en Norge-entusiast som deg selv blir det rett og slett ikke bedre!

"Oljeberget sørger alltid for god stemning på kampene, går foran og støtter laget i tykt og tynt. De har faktisk også vært til stede på på flere treninger, noe som er imponerende. Vi spillere setter stor pris på Oljeberget." – Brede Hangeland.

46,16%

Starten i VM-kvalifiseringen slett ikke vært ideell. Med to poeng av ni mulige har Drillo og landslaget en stor jobb foran seg. 6. Juni braker det løs med bortekamp mot Makedonia. Kun fire dager senere går landslaget, med Oljeberget på tribunen, inn i en ”være, ikke være”-kamp. Seier borte mot Nederland virker på papiret uhyre vanskelig, men med vår knallsterke 1-0 seier i Dusseldorf virker ingenting lenger umulig. Etter bortekampen mot Nederland spiller landslaget hjemme mot Skottland og borte mot Island, før vi avslutter på ”Fort Ullevaal” mot Makedonia. Drillo ga oss 17% sjanse til seier i Dusseldorf og hele 46,16% til VM-sluttspill. En dårlig matematiker som undertegnede synes dette lover godt. Det er ingen enkel oppgave som står foran våre gutter, men med landets og Oljebergets støtte kan det gå.

”Jeg har tapt mot Island i regn, så hvorfor banker hjertet så hardt. Vi går der i flokk - oppover sognsveien.” – Di Derre – Her kommer Norge.

No comments: